Swish betalning – ett betalsätt som ökar i popularitet

Att kunna betala med Swish i både webbutik och i den fysiska butiken har numera blivit vanlig och är oerhört uppskattad av kunderna. Som företagare kan det mycket väl löna sig att börja med Swish betalning för dina varor eller tjänster. Betalguiden ger dig tips och råd för att kunna komma igång.

Vad är en Swish betalning?

Swish utvecklades som ett samarbete mellan Sveriges sex största bankerna som ett sätt att göra digitala överföringar enkla för privatpersoner. Tjänsten lanserades år 2012 och blev snabbt ett populärt sätt att betala på marknader och till andrahandsmarknaden. Genom att ladda ner en app i mobilen är det enkelt att komma igång.

För privatpersoner är Swish gratis att använda. Man tecknar avtal hos egen bank och kan enkelt koppla Swishnumret som är detsamma som mobilnumret till sitt bankkonto. När man betalar genom Swish dras beloppet från det kopplade kontot och förs omedelbart till mottagarens konto. För att öka säkerheten är detta kopplat till BankID – man måste identifiera sig för att föra över pengar. Man får också upp namnet på den som är mottagaren som en extra koll att man Swishar till rätt person.

Swish företag

Möjligheten upptäcktes ganska snart av företag som ett enkelt sätt för kunder att betala eftersom de nästan alltid har mobilen med sig. Därför har bankerna nu utvecklat tjänsten Swish företag som är anpassad till användning inom handeln. Alla företags-Swish nummer börjar på 123 vilket ger kunden en trygghet. Dessutom kommer företagets namn upp i appen vilket ökar trovärdigheten.

Villkoren för Swish privat anger numera att Swish privat ska inte användas för näringsverksamhet. Det finns många mindre företag som fortfarande använder ett privat Swishnummer men detta är inget som rekommenderas.

Förutom trovärdigheten och tryggheten som Swish företag ger till kunden kan du med Swish företag enkelt följa upp försäljningen via en webbportal och skriva ut rapporter vilket underlättar bokföringen.

Kostnad för Swish betalning för företag

 Swish företag har vissa kostnader och du tecknar avtal med din bank för att komma igång. De olika bankerna har olika priser för tjänsten. Betalguiden.se har sammanställt information om priser för att göra det lättare för dig att jämföra.

Betalguiden.se har dessutom kunnat förhandla med bankerna för att kunna erbjuda ännu bättre priser. Startavgifter och de rörliga transaktionsavgifterna är ofta förhandlingsbart. Genom att samla alla under ett tak har vi kunnat pressa priserna ännu mer om du tecknar Swish företag.

Kom igång

Få en skräddarsydd betallösning

Stäng meny