Kortterminal köpa

Ditt företag vill ta betalt med kort. Satsar du på att köpa eller hyra kortterminal? Här ger betalguiden.se dig tips när det gäller att köpa kortterminal.

Fördelar och nackdelar med att köpa kortterminal

Den största fördelen med att köpa kortterminal är att du äger utrustningen. Med andra ord, du slipper avtal och hyra. Det kan vara skönt att slippa månadskostnad för att kunna ta emot kortbetalningar. Speciellt om du kommer ha flera betalterminaler i din verksamhet är det oftast enklare att förhandla ett bra pris på inköp av hårdvaran än om du hyr varje kortterminal.

En nackdel är att du förmodligen kommer behöva sköta underhåll och service på kortterminalen när du köper. Hos vissa återförsäljare kan du teckna serviceavtal. Tänk på att om du behöver hjälp med systemet eller att laga utrustningen så kommer det kosta. Däremot om syftet är att slippa fasta års- eller månadskostnader är det bättre att själv lära dig hur du konfigurerar och underhåller kortterminalen. Som tur är finns det ett antal bra guider tillgängliga på nätet och återförsäljaren kan oftast hjälpa till med installation och integrering med existerande kassasystem.

När är det fördelaktigt att köpa kortterminal?

Ett fall där det kan vara en fördel att köpa kortterminal är om du endast använder kortterminalen under vissa perioder. Korttidshyran på kortterminal är oftast ganska hög och lönar sig bäst om du vet att omsättningen blir tillräckligt hög, eller att du kan ta höjd för merkostnaden i prissättningen.

Det kan också vara värt att överväga köp av kortterminal om din verksamhet kommer behöva fler terminaler. Att köpa fler kortterminaler på en gång ger större utrymme att förhandla bra pris.

Vi på betalguiden.se har många bra kontakter i branschen och kan hjälpa dig förhandla riktigt bra priser. Jämför olika leverantörer idag och låt oss hjälpa dig!

Kom igång

Få en skräddarsydd betallösning

Stäng meny