Kortinlösen – en förutsättning för att ta betalt

För att kunna ta betalt med kort behöver du ett kortinlösenavtal. Du kan välja att teckna kortinlösen separat eller som del av ett paket med till exempel en betallösning för E-Handel. Det finns en del kostnader förknippade med att ta emot kortbetalningar och det är viktigt att du räknar på vilket avtal som är bäst för dig.

Betalguiden hjälper dig hitta rätt. Vi har redan jämfört de olika leverantörerna för kortinlösen och i många fall redan förhandlat priset till din fördel.

Jämför kortinlösen hos de olika aktörerna och hitta rätt avtal för dig idag!

Vad är kortinlösen?

För varje korttransaktion finns flera parter inblandade. När kunden betalar med kort skapas en skuld till kortföretaget som kunden har, till exempel Visa eller Mastercard. Svenska bankkort är oftast kopplade till ett bankkonto och skulden blir direkt reglerad från kundens bankkonto.

I sin tur, kortföretag behöver betala ut till säljaren och det är här som kortinlösenavtalet kommer in. Ett företag eller en bank som bedriver kortinlösen begär pengarna från kortföretaget och sedan för dem vidare till säljarens konto.

Hur mycket kostar ett kortinlösenavtal?

Kortinlösen är inte gratis. Varje instans behöver ta en liten del av pengarna för att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet. Kostnader uppstår vid varje transaktion. I tillägg finns det oftast startkostnader när du först tecknar kortinlösen och i vissa fall en månadskostnad för att fortsätta utnyttja avtalet.

Var medveten om att transaktionskostnader skiljer sig mellan till exempel svenska bankkort och till exempel kreditkort och utländska kort. Det finns också kostnader förknippade med köp som inte går igenom, så kallade misslyckade transaktioner, och även vid återbetalning. Ta gärna dessa kostnader i beaktande när du räknar på olika lösningar.

Betalguiden.se har jämfört de olika kortinlösen som finns så att du kan hitta det avtal som bäst passar dig.

Var kan jag teckna kortinlösen?

Du kan oftast teckna kortinlösen via din bank, eller för all del någon annan bank om det gynnar dig. De flesta storbankerna har egna kortinlösenavtal som kan tecknas. I tillägg finns tredjepartslösningar som till exempel Babs eller Teller. Du hittar en fullständig lista här.

Det är också möjligt att teckna kortinlösen som del av ett paket när du tecknar en komplett betallösning, antingen för kassasystem, kortterminal eller betallösning för E-Handel. Dessa kan vara förmånliga om du räknar på hela affären. Däremot bör du räkna noga på de rörliga transaktionskostnaderna kontra månadskostnader innan du bestämmer dig.

Betalguiden.se hjälper dig jämföra de olika kortinlösen för att hitta rätt.

Kom igång

Få en skräddarsydd betallösning

Stäng meny