Kassasystem butik

När det är dags att välja kassasystem till butik bör du först identifiera vad du har för behov. Det är bra att erbjuda kunden betalning med både kontanter och kort. I Sverige idag finns flera möjligheter att betala som kunderna efterfrågar. Swish är till exempel väldigt populär och ett bra alternativ för många då telefonen är nästan alltid till hands. Även Apple och Google Pay ökar i popularitet. Tar man betalt med kort finns ett ökande antal kontaktlösa kort för mindre belopp, något som snabbar upp i kassan oerhört när det handlar om många mindre köp.

Betalguiden.se hjälper dig jämföra olika alternativ när du ska välja eller bygga upp kassasystem till din butik. Vi är experter i området betalsystem och har förhandlat fram de bästa avtalen – teckna genom betalguiden.se och ta del av vår expertis!

Att bygga kassasystem till butik

Följande komponenter kan ingå i ett komplett kassasystem till butik:

·         Kassaapparat eller kassadator

·         Kontrollenhet eller av Skatteverket godkänd kassaapparat

·         Kassalåda

·         Betalterminal

·         Kvittoskrivare om inte den finns i kassaapparaten

·         Vid behov, rullband eller streckkodsläsare

I de flesta butiker sker betalning vid kassan. Därför finns det större val när det gäller betalterminal. Oftast kan det räcka med en stationär betalterminal i butikens kassasystem. Denna kan kopplas direkt till kassaapparaten så att kassapersonalen slipper skriva in belopp. Dessa gör köpprocessen snabbare i butiker där det ofta är kö i kassan. Ett alternativ är en tvådelad betalterminal där ena delen sköts av personalen och kunden använda den andra delen.

Ibland kan det vara bra att ha en mobil kortterminal. Speciellt om man säljer på andra ställen än i butiken, t ex på mässa eller torg kan en mobil betalterminal som använder GPRS vara bra. Det finns mobila kortterminaler som också kan integreras med kassan.

Inlösenavtal – separat avtal eller som del av ett paket?

För att ta betalt med kort krävs inlösenavtal. De flesta leverantörer av kassasystem till butik erbjuder paketlösningar där kortinlösen ingår i paketpriset. Något att vara medveten om är att det kan vara svårt att förhandla låga transaktionsavgifter om du köper ett helt paket. Därför kan det löna sig att undersöka om du ska teckna eget inlösenavtal.

Betalguiden.se är experter på inlösenavtal och vi har samlat alla leverantörer så du lätt kan jämföra. Teckna ditt inlösenavtal genom oss så får du ett av marknadens bästa priser!

Jämför kassasystem för butik

Betalguiden.se hjälper dig jämföra alla delar i kassasystem till butik så du kan välja rätt till just din verksamhet. Vi har också förhandlat bra priser med mängder av leverantörer, från enskilda komponenter till hela system. Låt oss hjälpa dig bygga ditt kassasystem till butiken!

Kom igång

Få en skräddarsydd betallösning

Stäng meny